Logistiek

Logistiek

Bloemen en planten snel én efficiënt vervoeren naar de marktplaats en exporteurs. En dan op maat door naar de volgende stop, waarbij de fijnmazigheid blijft toenemen. Geen enkel probleem bij Floriway! Geen tijd of ruimte om uw zending exportklaar te maken? Onze docks en warehouses zijn een verlengstuk van uw eigen capaciteit. Daarnaast voorzien wij elke levering dankzij onze technologie van gedetailleerde informatie, zodat u altijd toegang heeft tot alle informatie over uw opdracht. Meer weten over kopen op afstand, exportklaar maken, fijnmazige logistiek, op- en overslag of voorraadbeheer? Lees dan verder.

KOA (Kopen Op Afstand)

Met meer ketenintegratie win jij verkooptijd.

Bij Kopen op Afstand zijn wij jouw ogen én oren, extra alert én proactief.

Zo bouwen we niet alleen de karren zeer snel en helemaal op maat op, we kunnen ook gelijk foto’s van de producten maken en alvast inklaren in de systemen van de exporteurs. Die foto’s kan de opdrachtgever direct in de eigen webshop plaatsen.

Door bovendien met RFID-technologie productinformatie te koppelen aan de logistieke drager, krijgt de koper in één keer alle benodigde informatie. Zelf alle producten scannen hoeft niet meer. Dit scheelt tijd en geld.

Exportklaar maken

Met ons win jij de race tegen de klok.

Bloemen en planten exportklaar maken is een vak apart. Het zijn kwetsbare producten die lang onderweg zijn. Onze medewerkers op onze logistieke ruimtes  hebben veel ervaring met dit specialisme. Als geen ander kunnen wij karren minutieus opbouwen. Dit heeft twee voordelen: minder uitval van het kostbare product en maximale benutting van de ruimte.
 
Steeds vaker hebben exporteurs nauwelijks nog tijd en ruimte om de binnengekomen bloemen en planten optimaal exportklaar te maken. Daarom heeft Floriway een speciale exportservice ontwikkeld waarbij jij de volledige regie behoudt. Direct na aankoop verzamelen wij de bloemen en planten en maken deze volgens jouw specificaties exportklaar. In feite zijn onze docks en warehouses een verlengstuk van jouw eigen capaciteit geworden waar de exportvervoerder zijn producten kan ophalen. Je kunt naar wens op- en afschalen en flexibel reageren bij een tijdsprobleem.

Op- en overslag

De snelheid omhoog én de foutmarge omlaag.

Bij op- en overslag is Floriway de schakel tussen partijen bloemen en planten van de aanvoerder naar de volgende kweker of vervoerder.
 
Op de veilingvloer en achter de deuren van de docks sturen we zelfs de kleinste leveringen snel op pad, voorzien van gedetailleerde informatie. Zo is altijd en overal te zien waar uw levering of bestelling zich bevindt.
 
Bij op- en overslag zien we een duidelijke trend: de aangeleverde partijen worden kleiner en komen in een steeds hogere frequentie voorbij. Bij die toenemende hectiek houdt Floriway het hoofd koel.
 
Op de veilinglocaties bieden wij de mogelijkheid om partijen enige tijd geconditioneerd te bewaren.

Fijnmazige logistiek

De kracht van Floriway: detail en snelheid.

Bloemen en planten moeten zo snel mogelijk naar de marktplaats en vervolgens op maat door naar de volgende stop. Maar in dat ‘op maat’ zit de complexiteit, de fijnmazigheid neemt toe. De wereld wordt steeds complexer, draait steeds sneller. Partijen bloemen en planten waarvan meerdere partijen op één kar staan worden steeds vaker rechtstreeks aan onze docks afgeleverd voor de overslag, distributie en doortransport. Onze mensen aan de docks splitsen de aanvoer snel uit naar alle verschillende kopers. Binnenkomende partijen worden direct herverdeeld. Nu in hogere frequentie kleinere partijen binnenkomen, letten we sterker dan ooit op elk detail.

Voorraadbeheer

Orderpicking op vraag naar product.

Jouw product bij ons in opslag heeft enorme voordelen. Wij orderpicken per opdracht jouw orders met zorg en aandacht en leveren direct aan de klant. Wij maken foto's van jouw product welke de opdrachtgever direct in de eigen webshop kan plaatsen. Vervolgens verpakken en leveren wij de opdracht geheel naar jouw specifieke wensen. Floriway levert Just-In-Time op alle hubs. Zo maken we met gedreven mensen en geavanceerde techniek het verschil voor jou. En dit alles tegen acceptabele logistieke kosten ten opzichte van een nieuwe afzetmethode.