Gertjan Breij benoemd tot Algemeen Directeur van Floriway

19 April 2023

Floriway heeft vanaf 15 mei 2023 met Gertjan Breij een nieuwe Algemeen Directeur in huis. Hij volgt Toon Vos op, die voorlopig aanblijft als adviseur. Gertjan Breij was tot voor kort werkzaam bij Geodis als Managing Director. Met hem haalt Floriway de kennis en ervaring in huis die goed aansluit op de fase waarin Floriway zich momenteel bevindt.

Floriway is ontstaan door samensmelting van drie toonaangevende transportbedrijven in de sierteeltsector. Toon Vos is vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van Floriway en vervult sinds oktober 2021 de rol van Algemeen Directeur. Hij heeft zich de afgelopen jaren vol overgave ingezet om met zijn team en vele anderen van de drie vervoersbedrijven één Floriway te maken.

Sinds 1 januari 2023 opereert Floriway als één bedrijf. Een mijlpaal én de start van een nieuwe fase waarbij het verbeteren van de dienstverlening in verbinding met collega’s en de sector centraal staat. “Een natuurlijk moment voor een wisseling van de wacht”, aldus Toon Vos. “Dankzij de inzet en betrokkenheid van velen - benadrukt Vos – is de integratie goed op stoom gekomen. Vol vertrouwen in een goede toekomst draag ik het stokje dan ook over aan Gertjan Breij”.

Gertjan Breij zegt over zijn aanstelling: “Ik kijk er naar uit om mijn schouders te zetten onder de verdere ontwikkeling van Floriway voor onze klanten. De logische dynamiek in de nieuwe organisatie vraagt om een zorgvuldige en transparante aanpak. Dat wil ik graag vooral samen doen met mijn Floriway collega’s en klanten, zodat we samen gaan bouwen aan het beste logistieke bedrijf voor de sierteeltsector”.

Ook de aandeelhouders zijn blij met de aanstelling van Gertjan Breij. “De continuïteit van het Floriway- management is door deze benoeming geborgd” geeft Leendert-Jan Plaisier, COO van Royal FloraHolland aan. Gertjan is, dankzij zijn enorme staat van dienst in de transportsector, in staat om Floriway naar het next level te brengen. Ik wil Toon bedanken voor zijn inzet om Floriway tot één bedrijf te maken en ben blij dat hij zorgt voor een goede overdracht”.

Over Floriway
Floriway, specialist in sierteelttransport en - logistiek verzorgt op een persoonlijke en duurzame manier de complete logistiek voor kwekers en exporteurs in Nederland, Vlaanderen en in de grensstreek Duitsland. De jarenlange innovatiekracht en ervaring van de Floriway-grondleggers: Van Zaal Transport, De Winter Logistics en Wematrans staan borg voor een flexibele en betrouwbare dienstverlening. 

Naar het overzicht